Leefregels

Dat "Vastelaovend" een waanzinnig feest is waar Limburg trots op is, hoeven we niet te vertellen. Toch deden we dat zojuist. Op een evenement als de Boètegewoeëne Boèzitting waar tienduizenden mensen elkaar ontmoeten moeten er uiteraard afspraken, ofwel leefregels worden gemaakt om het feest louter feestelijk te laten verlopen.

Voor alle vastelaovesgekke die op de zaterdag voor Vastelaovend Venlo bezoeken is door de organiserende Stichting Stadscomité B.B.Z. in samenspraak met de veiligheidsdiensten een reglement opgesteld. Lees het hier nog eens na, en geniet van de Vastelaovend!

Weej vraoge ôch de volgende regels in ach te neme:

Regelement
 1. Neem gooje zin mei en doot veural zutjes aan.
 2. Eige drank, glaaswerk, blikskes, kretjes, flesse, lachgaas en vaetjes zien op alle evenemententerreinen neet toegestaon. Heej wuurd duchtig op gecontroleerd.
 3. Laot groëte objekte, wie spandeuk, borde en andere veurwerpe thoés. Dees waere ingenaome in verband mit de veiligheid.
 4. Genne alcohol veur Vastelaovesvierders onder de 18 jaor!
 5. Kôm verkleid! Det guf kleur en fleur in de ganse stad.
 6. Kinderwaages, bolderkèrre en dergelijke waere ivm de veiligheid neet tot de terreine toegelaote. Vanwege de groëte drukte raoje weej og ten zierste aaf um kleine kinder mei binnen de toegangshekken te neme.
 7. Damestoilette zien te vinde in de kefeekes en in de toiletwaages beej ’t poskantoër, Jongerekerk, Kwartelemèrt en achter ut stadhoés. Auk in de Maaspoort kint geej terech. Hiëre kinne sanitair terech beej de spesjale veurzeeninge op de Picardie (ziestraot van de Parade), Huzareplaats, Jongerekerk, poskantoër, Kwartelemèrt, achter 't stadhoés, in de Maaspoort en beej diverse veurzeeninge in de ganse stad.
 8. Hald de beeldschermen die her en der staon opgesteld, de boetezitting-app en twitter (@bbzvenlo) in de gate veur al 't actuele niejs.
 9. Wins van iddere mins: det 't 'n groët Limburgs fees meug waere, wao we gruuëts op zien.
 10. Bin leef veur mekaar.
 11. 't Betreeje van de evenementeterreine geschiedt op eige risico.

Dit evenement wuurdt meide meugelijk gemak door