Leefregels

Dat "Vastelaovend" een waanzinnig feest is waar Limburg trots op is, hoeven we niet te vertellen. Toch deden we dat zojuist. Op een evenement als de Boètegewoeëne Boèzitting waar tienduizenden mensen elkaar ontmoeten moeten er uiteraard afspraken, ofwel leefregels worden gemaakt om het feest louter feestelijk te laten verlopen.

Voor alle vastelaovesgekke die op de zaterdag voor Vastelaovend Venlo bezoeken is door de organiserende Stichting Stadscomité B.B.Z. in samenspraak met de veiligheidsdiensten een reglement opgesteld. Lees het hier nog eens na, en geniet van de Vastelaovend!

Weej vraoge ôch de volgende regels in ach te neme:

Regelement
 1. Neem goede zin mee en doe vooral “zutjes aan” (rustig aan).
 2. Eigen drank, glaswerk, blikjes, kratjes, flessen, lachgas en vaatjes zijn op alle evenemententerrein niet toegestaan. Hier wordt goed op gecontroleerd.
 3. Laat grote objecten, als spandoeken, borden en andere voorwerpen thuis. Deze worden anders ingenomen in verband met de veiligheid.
 4. Geen alcohol voor vastelaovesvierder onder de 18 jaar!
 5. Kom verkleed! Dat geeft kleur en fleur aan de hele stad.
 6. Kinderwagens, bolderkarren en dergelijken worden in verband met de veiligheid niet op de terreinen toegelaten. Vanwege grote drukte raden wij u ten zeerste af om kleine kinderen mee te nemen binnen de toegangshekken.
 7. Toiletten zijn te vinden in de cafés en in de toiletwagens die in de stad staan aangegeven door middel van borden. Ook in theater de Maaspoort kunt u terecht.
 8. Houd de beeldschermen die her en der staan opgesteld, de Boètezitting-app, Facebook (Boètegewoeëne Boètezitting Venlo) en Instagram (@boetezitting) in de gaten voor al het actuele nieuws.
 9. Wens van ieder mens: dat het een groot Limburgs feest mag worden, waar we trots op zijn. Ben dus lief voor elkaar!
 10. Het betreden van de evenemententerreinen is geheel op eigen risico.
 11. Op de terreinen en in de stad worden foto’s en video’s gemaakt.

Dit evenement wuurdt meide meugelijk gemak door